Distanta de la granita: 1138 km

Instalatii de transport pe cablu: 32

Total partii: 120 km

Altitudine baza: 835 m

Altitudine varf: 2275 m

Descriere statiune

Kronplatz, situata in Val Pusteria, Tirolul de Sud (Alto Adige) este statiunea de schi care combina perfect sportul, distractia si relaxarea. Este alegerea ideala atat pentru un concediu activ cat si pentru relaxare.

Kronplatz ofera oportunitati atat pentru schiori cat si pentru snowboarderi, schi fond, telemark, etc.

Este compusa dintr - un sir de localitati de - a lungul vaii, conectate prin serviciul de skibus, gratuit cu skipass: oraselul Bruneck, satul S. Vigilio di Marebbe, Olang, St. Lorenzen, Kiens, Pfalzen, Rasen im Antholzertal, Terenten, Welsberg, Taisten, Antholz, Gsieser Tal valley, Gais - Uttenheim si St. Martin in Thurn. Aceste localitati sunt caracterizate prin mixtura de limbile vorbite: germana, italiana si chiar ladina, limba stramosilor, punctul de intalnire a culturii moderne, urbane si a traditiei rurale, arte culinare, distractii si partii minunate cu instalatii moderne.

Este considerata una dintre cele mai moderne centre de schi cu 21 telecabine, 5 telescaune si 6 teleschiuri. Cei 116 km de partii formeaza o retea, fiind conectate prin instalatii de transport pe cablu moderne.

Partiile sunt dotate 100% cu tunuri de zapada, asigurand astfel un sezon lung. Partiile late si foarte bine intretinute sunt ideale pentru carving. Dispune de 32 instalatii si de 7 partii negre, 13 partii rosii si 26 partii albastre. Este parte integranta a Dolomiti Superski, cel mai mare carusel de schi cu 1220 km partii si 450 instalatii de transport pe cablu.

Conexiunea intre Plan de Corones si Alta Badia este realizata cu skibusuri gratuite, circuland din 20 in 20 min., asigurand astfel o conexiune si catre circuitul Sella Ronda.

Telecabina "Piculin" porneste din localitatea San Martino di Badia, ajungand la altitudinea de 1620 m. De aici puteti incerca partia neagra "Piculin", de 2 km lungime, inapoi catre vale sau puteti alege directia San Vigilio prin partia 40, neagra, sau 41, rosu.

Varful de 2275 m altitudine poate fi accesat cu ajutorul telecabinelor care pornesc din Reischach/Riscone, Olang/Valdaora, pasul Furcia si din S. Vigilio di Marebbe. Pe varful plat, situat deasupra nivelului de padure, gasim partii usoare, iar marginile satisfac orice schior mediu sau avansat. Partiile ajung pana in Olang/Valdaora, trebuie mentionata partia rosie si la Passo Furcia, pe versantul sudic.

Partiile versantului nordic sunt mai grele: Sylvester 4,95 km lungime, 1296 m diferenta de nivel si Hernegg 5,1 km lungime, 1298 m indiferent de nivel, partii negre care ajung pana in localitatea ReischachRiscone. Bine - inteles putem ajunge la Passo Furcia si pe o partie mai usoara, dupa ascensiunea cu telescaunul Rara, ajungem la S. Vigilio de Marebbe.

Partia cea mai lunga este cea catre Olang/Valdora cu o lungime totala de 6,5 km.

Snowboarderii sunt asteptati de un half - pipe de 100 m lungime, 15 m latime, 3,5 m inaltime, cu un gradient de 20% la telescaunul Plateau. Snowparkul din Plan de Corones este situat langa telecabina Korer.

Adeptii de schi fond sunt si ei bineveniti! Au la dispozitie 47 piste schi fond, cu o lungime totala de aprox. 200 km in Val Casies, Al Plan/ S. Vigilio si centrul de biatlon Anterselva. O locatie speciala este pista de 6,5 km lungime de la Passo delle Erbe, situata la poalele varfului Sass Putia, la altitudinea de 2000 m.

Statiunea este ideala pentru familii. Copiii sunt bineveniti, sub 8 ani beneficiaza de skipass gratuit, iar juniorii 8 - 16 ani de reducere de 30%.

Pentru cei mici distractia este garantata, iar parintii pot savura sporturile de iarna fara griji. Gasim aici gradinite de schi pentru copii de 3 - 5 ani, ex. „Skinopolis Park” la S. Vigilio de Marebbe, Croniworld cu „Cronicastle” un labirint de zapada pentru schiorii cei mici, padurea dinosaurilor, unde copiii strabat partii usoare in timp ce se intalnesc cu dinosauri pritenosi. La Cimo Club cei mici pot invata primii pasi pe snowboard.

Sporturi de iarna practicabile: schi, snowboard, telemark, schi fond, drumetii cu rachete de zapada, nordic walking, patinaj la stadionul de gheata din Brunico si patinoare naturale, sanius pe partii special amenajate.

Deschiderea sezonului este anuntata de o petrecere de 2 zile cu concerte, competitii si diferite manifestatii, iar la sfarsitul lunii aprilie festivalul “Festa delle Pozze” incheie sezonul. O petrecere cu schiuri, snowboard, telemark si sanii!!!

Caracteristici

    Instalatii de transport pe cablu: 32

    Teleschi: 6

    Telescaun: 4

    Telecabina: 22

    Total partii: 120 km

    Partii usoare: 58 km

    Partii medii: 32 km

    Partii dificile: 30 km



Galerie foto



Ski Suport

  • 1. Contact
    Ne contactati si ne spuneti ce fel de vacanta la schi va doriti.
  • 2. Ofertare
    Va trimitem cele mai bune oferte, pe masura cerintelor Dvs.
  • 3. Suport
    Va raspundem la orice intrebare si va oferim, bucurosi, sfaturi – si asta pentru ca stim ca nu oricine este schior cu experienta.
  • 4. Rezervare
    Daca va place o oferta de schi, noi o vom rezerva pentru Dvs.