Distanta de la granita: 990 km

Instalatii de transport pe cablu: 214

Total partii: 485 km

Altitudine baza: 1060 m

Altitudine varf: 3151 m

Descriere statiune

In trecut erau numai cateva urme innoroite si nici un ski-lift. Azi a devenit un adeavarat carusel in jurul masivului Sella. In trecut a servit ca si legatura pentru locuitorii vailor invecinate, trece peste 4 trecatori: Sella, Pordoi, Campolongo si Gardena. In zilele noastre denumirea a ramas: Sella Ronda, circuitul in jurul masivului Sella, conectand cele 4 trecatori mentionate.

Unicul carusel de shi de acest tip din muntii Alpi ofera o panorama incredibila.

Turul actual include nenumerate urcusuri cu 28 de instalatii moderne si aprox. 26 km de partii de schi. In total instalatiile si partiile cuprind 40 km, cu o diferenta de nivel de 4500 m in total. Ofera acces catre 510 km partii cu 205 instalatii pe cablu. Cei care pornesc in aventura de o zi, cu siguranta nu vor fi dezamagiti!

Turul in sine poate fi strabatut intr-o zi, dar cele 4 regiuni aferente de schi ofera partii excelente. Pentru a putea savura aceste partii terbuie sa detineti skipassul Dolomiti Superski.

Altitudinea cea mai mare ajungem la Piz Boe, 3151 m, de unde au originea si cele 4 vai ladine: Gardena, Vassa, Livnallongo si Badia.

Masivul Sella este taiat in doua de catre valea Lasties, punctul de terminare in Canazei, Val di Fassa si de catre valea Mezdi, terminandu-se in Colfosco, in Val Badia. Aceste sunt si cele mai cunoscute trasee de iarna din Dolomiti, care pot fi parcurse pana la sfarsitul lunii mai, putand fi accesate din pasul Pordoi.

Partiile din circuitul Sella nu sunt partii grele, sunt accesibile oricarui schior de nivel mediu. Circuitul poate fi strabatut atat in sensul ceasului, pe marcaj portocaliu, cat si in sensul invers a ceasului, marcaj verde.

Desi circuitul in sine nu este dificil, totusi cei care pornesc la drum trebuie sa fie intr-o conditie buna, deoarece, fiind la o altitudine ridicata, schiorii pot intalni portiuni cu conditii meteo nefavorabile. Timpul petrecut pe ski-lift este aprox. 2 ore, fara sa socotim timpul de asteptare sau pauzele in restaurantele montane. Circuitul integral se poate strabate in aprox.5-6 ore.

Este recomandat pornirea nu mai tarziu de ora 10.00, chiar mai repede daca este prima intalnire cu acest circuit. Trebuie sa ajungeti la ultima trecatoare pana la ora 15-15.30, altfel puteti pierde ultimul ski-lift. Ora de inchidere a instalatiilor este 16-16.30, iar partiile se inchid, oficial, la ora 17.00.

Trebuie insa tinut cont si de vreme! Conditiile meteo nefavorabile pot determina oprirea ski-lifturilor inainte de program!!

In cazul in care pierdeti ultimul ski-lift, puteti ajunge acasa totdeauna cu skibus, care este gratuit celor care au skipass.

Caracteristici

    Instalatii de transport pe cablu: 214

    Teleschi: 49

    Telescaun: 112

    Telecabina: 50

    Total partii: 485 km

    Partii usoare: 178,3 km

    Partii medii: 256,1 km

    Partii dificile: 50,8 km



Galerie foto



Ski Suport

  • 1. Contact
    Ne contactati si ne spuneti ce fel de vacanta la schi va doriti.
  • 2. Ofertare
    Va trimitem cele mai bune oferte, pe masura cerintelor Dvs.
  • 3. Suport
    Va raspundem la orice intrebare si va oferim, bucurosi, sfaturi – si asta pentru ca stim ca nu oricine este schior cu experienta.
  • 4. Rezervare
    Daca va place o oferta de schi, noi o vom rezerva pentru Dvs.