Distanta de la granita: 1273 km

Instalatii de transport pe cablu: 28

Total partii: 100 km

Altitudine baza: 1121 m

Altitudine varf: 3000 m

Descriere statiune

Statiunea Tonale este situata pe pasul cu aceeasi denumire, la granita regiunilor Trentino si Lombardia, la altitudinea de 1800 m, de la iesirea San Michele, de pe autostrada Brenner, la doar o ora distanta.

Punctul forte al statiunii este Ghetarul Presena, la altitudinea de 3000 m, unde se pot practica sporturile de iarna si in timpul verii, dar este renumita si pentru un alt aspect, deoarece in Italia se incepe cel mai repede si aici se termina cel mai tarziu sezonul de schi si snowboard.

Passo Tonale a fost folosita ca trecatoare inca din vremurile antice de locuitorii din Val di Sole si Val Camonica, oferind pana in ziua de azi o panorama fantastica catre Presenella, varfurile Vermiglio si stancile acoperite de zapada de la Busazza.

Actualmente acesta regiune dispune de cea mai complexa si diversificata retea de unitati de cazare in toate categoriile, respectiv retea de skibus, din toata Italia.

Tonale, situata in Val di Sole, face parte din reteaua Superskirama Dolomiti Adamello Brenta, cu un total de 340 km partii, deservite de 140 instalatii de transport pe cablu. Cei 100 km de partii din statiune sunt deservite de 28 de instalatii de transport pe cablu (4 telecabine, 19 telescaune si 5 teleschiuri, respectiv un telescaun pentru pista de sanius), iar 71% din partii sunt dotate cu tunuri de zapada. Atentie: partiile din Tonale si de pe Ghetarul Presena nu sunt legate in retea.

Partiile din Tonale sunt caracterizate prin partii late, situate deasupra vegetatiei. Datorita acestui fapt, celor care le plac partiile intre paduri, recomandam mai mult zona Ponte di Legno, caracterizata printr-un peisaj mai romantic.

Ponte di Legno este un oras dragut, cu un centru istoric conservat, la doar 9 km de Tonale, partiile fiind situate pe versantii deasupra orasului, inpodobite cu paduri de pin.

Sezonul de schi incepe din sfarsitul lunii octombrie si tine pana la inceputul lunii mai. Statiunile Tonale si Ponte di Legno sunt legate in retea, deci este considerata ca o singura regiune de schi si snowboard.

Ghetarul Presena, o zona populara si in randul echipelor nationale de schi si snowboard datorita altitudinii mari de peste 3000 m, asteapta fanaticii pe tot parcursul anului. Cu instalatiile de transport pe cablu, respectiv partiile deschise recent, regiunea de schi Adamello a ajuns sa dispuna in total de 120 km partii.

Pentru cei care ajung in zona, le recomandam partia "Paradiso", din zona Passo Paradiso. Aceasta partie este o aventura fantastica celor carora le plac partiile foarte lungi, dar merita sa incercati si versantii nordici de sub varful Bleis si Passo Contrabbandieri. Din centrul orasului Ponte di Legno aveti posibilitatea sa urcati la partiile care coboara din Corno d’Aola. Sa nu le ratati!

Posibilitati de agrement si apres - ski: piste intretinute de schi fond; piste de sanius in zona „Fantaski“, dotate cu instalatii de transport pe cablu, unde exista si un loc de joaca special amenajat pentru copii; excursii cu sanii trase de caini.

Caracteristici

    Instalatii de transport pe cablu: 28

    Teleschi: 5

    Telescaun: 19

    Telecabina: 4

    Total partii: 100 km

    Partii usoare: 24 km

    Partii medii: 61 km

    Partii dificile: 15 km



Galerie foto



Ski Suport

  • 1. Contact
    Ne contactati si ne spuneti ce fel de vacanta la schi va doriti.
  • 2. Ofertare
    Va trimitem cele mai bune oferte, pe masura cerintelor Dvs.
  • 3. Suport
    Va raspundem la orice intrebare si va oferim, bucurosi, sfaturi – si asta pentru ca stim ca nu oricine este schior cu experienta.
  • 4. Rezervare
    Daca va place o oferta de schi, noi o vom rezerva pentru Dvs.