Distanta de la granita: 1430 km

Instalatii de transport pe cablu: 56

Total partii: 193 km

Altitudine baza: 1000 m

Altitudine varf: 3842 m

Descriere statiune

Renumita statiune de schi Chamonix este situata la poalele muntelul Mont - Blanc, cel mai inalt punct din Europa cu 4810 m altitudine!

De ce Chamonix?

Este un paradis adevarat de schi si snowboard, cu multe restaurante excelente, apres - ski diversificat si totul numai la 1 ora distanta de la aeroportul din Geneva!

Statiuna de schi situata partial pe ghetar ofera senzatii de neuitat atat schiorilor cat si pentru snowboarderi, variante nelimitate de "off - piste", partii insorite situate la altitudini mari.

Este o statiune adecvata mai mult pentru experti, incepatorii se pot simti putin “neglijati”. Datorita renumelui poate fi chiar aglomerata, iar fiind alcatuita din mai mult zone de schi, serviciul de skibus este chiar binevenit!

Statiunea ofera partii de schi intre altitudinea de 1035 si 3842 m. Din centrul localitatii Chamonix telecabina Aiguille du Midi in numai ½ ora ajunge la 3842 m altitudine. Acest punct ofera o panorama de 3600 si este si punctul de plecare catre Vallee Blanche. O descensiune de 22 km lungime prin zapada proaspata, un paradis de “powder - ski”. Acest itinerariu nu este nici marcat si nici supravegheat! Va recomandam sa optati pentru un ghid montan!

Din localitatea Chamonix trenul de ghetar urca pana la altitudinea de 1913 m la Montenvers. Locatia ofera o panorama catre ghetarul Mer de Glace (“marea de gheata”) si acces la inima ghetraului prin pestera de gheata, cu sculpturi refacute anual!

Din localitatea Argentiere telecabina Lognan si Grand Montet transporta doritorii pana la altitudinea de 3275 m.

In zona Grands Montets gasim 2800 ha. pentru schi, atat partii marcate cat si variante de "off - piste". Cea mai lunga partie din aceasta zona are o lungime de 3233 m. Reputatia locului se datoreaza varietatii de partii marcate si de "off - piste", si a zonei de boardercoss si half - pipe. Datorita ghetarului si a sistemului de zapada artificiala, sezonul tine pana in luna mai.

De la Fayet sau Saint Gervais trenul de ghetar urca pana la altitudinea de 2372 m, la ghetarul Bionnassay, traversand Col de Voza si Bellevue. De la Bellevue pot fi accesate partiile de schi din zona Les Houches si pistele de schi fond Prarion. Aici se desfasoara faimosul Cupa Mondiala “Kandahar” pe partia “Verte des Houches “.

Din localitatea Chamonix ajungem la Brevent cu altitudinea de 2525 m, iar din Les Praz la platoul Flegere cu 1894 m altitudine. Zona de schi Brevent - Flegere este situata pe versantul sudic, cu o panorama fantastica catre Mont - Blanc.

Din Le Tour si Vallocirne se poate accesa zona de schi Balme. Atat incepatorii cat si expertii in schi si in snowboard apreciaza aceasta locatie. Partiile late si insorite se gasesc pe partea Charamillon, iar partiile abrupte, recomandate expertilor, se gasesc in zona Vallorcine

Iubitorii de schi fond au la dispozitie 37 km de piste preparate, in zona Argentiere si Chamonix.

Caracteristici

    Instalatii de transport pe cablu: 56

    Teleschi: 18

    Telescaun: 21

    Telecabina: 14

    Total partii: 193 km

    Partii usoare: 55 km

    Partii medii: 75 km

    Partii dificile: 63 km



Galerie foto



Ski Suport

  • 1. Contact
    Ne contactati si ne spuneti ce fel de vacanta la schi va doriti.
  • 2. Ofertare
    Va trimitem cele mai bune oferte, pe masura cerintelor Dvs.
  • 3. Suport
    Va raspundem la orice intrebare si va oferim, bucurosi, sfaturi – si asta pentru ca stim ca nu oricine este schior cu experienta.
  • 4. Rezervare
    Daca va place o oferta de schi, noi o vom rezerva pentru Dvs.