Distanta de la granita: 412 km

Instalatii de transport pe cablu: 18

Total partii: 44 km

Altitudine baza: 943 m

Altitudine varf: 2004 m

Descriere statiune

Statiunea Jasna este situata in regiunea centrala din Tatra Joasa, la 15 km spre sud de orasul Liptovsky Mikulas. Este cea mai mare regiune de schi din Slovacia, cu un calificativ excelent de 5 stele, durata sezonului fiind de 150 – 200 zile.

Datorita unui program de dezvoltare, privind instalatiile de transport pe cablu, Jasna a devenit cea mai populara statiune de schi din Tatra Joasa.

La ora actuala, in orele de varf functioneaza telescaunul de 6 persoane Doppelmayr, 3 telescaune de 4 persoane, un telescaun de 2 persoane, o telecabina si 16 teleschiuri, cu o capacitate totala de 20.150 pers./ora, care este un rezultat excelent si pe plan international. Este cea mai mare retea de partii din Slovacia, in totalitate amenajata cu ratracuri! Din reteaua de partii, 11.5 km dispune de tunuri de zapada si 1.8 km are instalatie nocturna.

19.dec.2009 s-a deschis telecabina de la Otupne. Pe langa faptul ca va avea capacitatea de 2400 pers/ora este foarte important faptul ca statia de baza va fi langa parcare, in apropiere de Hotel Grand***.

O alta noutate a statiunii este Burton Snowboard Park, cel mai mare funpark din Slovacia! Freestylerii au la dispozitie 14 railuri si o trambulina imensa langa partia Otupne, pe portiunea de sub telecabina.

Zona Chopok-Sud recomandam mai mult pentru free-ride. Atentie la teleschiul de legatura intre cele doua statiuni, daca in vrema nefavoribila nu functionaza trebuie sa urcati pe ...schiuri.

Schiorii si snowboarderii sunt asteptati cu: posibilitati de cazare de la cele mai simple (turistice), pana la hoteluri de lux, 3 piscine, 2 centre fitness, 3 saune, 2 internet-cafe, scoli de schi si snowboard, schi service, centru de inchirieri, pub-uri si discoteci, respectiv parcare pazita langa fiecare hotel.

Aquaparcul Tatralandia:

Este o alta alternativa de agrement si distractie. Situat la 2 km de Liptovsky Mikulas, cu o panorama fantastica spre Tatra de Vest si Tatra Joasa, este cel mai mare complex din Slovacia de acest gen, deschis pe tot parcursul anului!

In Tatralandia va stau la dispozitie 6 bazine cu apa termala de 38ºC, din care 2 sunt acoperite, sauna si masaj, respectiv 4 tobogane, pentru mentinerea nivelului de adrenalina, dupa o zi plina de pe partii.

In incinta Aquaparcului Tatralandia vi se ofera si urmatoarele facilitati:
- partie de schi, dotata cu un miniteleschi pentru copii, scoala de schi si centru de inchirieri. In scoala de schi, orele sunt gratuite!
- snowtubing, pe saltele gonflabile
- plimbare cu sanii trase de cai
- posibilitati de schi, unde schiorii sunt trasi de cai
- patinoar.

Caracteristici

    Instalatii de transport pe cablu: 18

    Teleschi: 5

    Telescaun: 8

    Telecabina: 5

    Total partii: 44 km

    Partii usoare: 19,2 km

    Partii medii: 17,9 km

    Partii dificile: 7,4 km



Galerie foto



Ski Suport

  • 1. Contact
    Ne contactati si ne spuneti ce fel de vacanta la schi va doriti.
  • 2. Ofertare
    Va trimitem cele mai bune oferte, pe masura cerintelor Dvs.
  • 3. Suport
    Va raspundem la orice intrebare si va oferim, bucurosi, sfaturi – si asta pentru ca stim ca nu oricine este schior cu experienta.
  • 4. Rezervare
    Daca va place o oferta de schi, noi o vom rezerva pentru Dvs.