Distanta de la granita: 402 km

Instalatii de transport pe cablu: 16

Total partii: 11 km

Altitudine baza: 914 m

Altitudine varf: 1361 m

Descriere statiune

Statiunea Donovaly este unul dintre cele mai prietenoase regiuni din Slovacia, intr-o vale pitoreasca si cu un microclimat specific, bogat in zapada pe tot parcursul sezonului de iarna. Un alt avantaj al regiunii este faptul ca toate partiile sunt acoperite cu iarba, astfel si la un strat relativ mic de zapada partiile deja sunt practicabile.

Partiile, de toate dificultatile sunt deservite de 18 instalatii de transport pe cablu: 1 telecabina, 4 telescaune si 14 teleschiuri; Donovaly dispune si de o partie nocturna.

Donovaly este totodata si paradisul iubitorilor schiului fond, cu peste 30 km piste amenajate si posibilitati de schi de tura. Unul dintre cele mai renumite evenimente este concursul de sanii trase de caini si cai, organizat in fiecare sezon. De asemenea, exista partii special amenajate pentru sanius, dar si piste de bob.

Unul din cele mai vizitate atractii din Donovaly este noul Fun Park, de 12.500 m², fiind cel mai mare din Slovacia si al doilea ca marime de acest gen din Europa. Acesta a fost extins si inbunatatit, dotat cu elemente noi, situat in locatia celui vechi, Fun Park Patty Ski in Donovaly-Mistriky, intre partiile Nova Hola si Zahradiste.

Pentru copii, pe langa scolile de schi deja existente, Patty Ski School, s-a construit un carusel special pentru cei mici, se organizeaza diferite competitii, jocuri, programe de animatie si carnavaluri, toate acompaniate de binecunoscutele mascote Iepurasul Dodo, Veverita Lulu si Ursuletul Brumik. Absolventii cursurilor de schi din aceste scoli, pe langa pregatirea alaturi de instructori calificati, vor primi cadouri surpriza si un certificat.

Donovaly, la ora actuala este unul dintre cele mai mari si moderne regiuni de schi din Slovacia, unde in ultimii ani au avut loc mai multe schimbari, care au vizat nu numai modernizarea infrastructurii schiabile, dar si reteaua hoteliera si posibilitatile de agrement si distractie. Mai mult, Donovaly se mandreste prin faptul ca, pe langa aceste modernizari isi poate pastra preturile fara a le creste de la un sezon la altul!

Printr-o colaborare cu statiunea de schi din apropiere Ruzomberok-Malino Brdo, la 28 km distanta de Donovaly, cu un skipass valabil minim pe 2 zile se poate schia in ambele statiuni, ceea ce inseamna un plus de 12 km, 2 telescaune si 7 teleschiuri. Acest skipass este valabil si in Snow Park-ul din Donovaly, spre deosebire de Slovakia Super Skipass. In schimb, cu acest Super Skipass, in sezonul de iarna, puteti intra la Aqua Park Tatralandia, intre orele 10:00-21:00.

Servicii: service si inchirieri de echipament, patinoar, tobogane (in sezonul estival), diverse restaurante, baruri, disco, posta, case de schimb valutar, restaurant cu autoservire, magazine, bancomate, biserica, piscina, sauna, jacuzzi, pizzerie, cu livrari la domiciliu.

Caracteristici

    Instalatii de transport pe cablu: 16

    Teleschi: 14

    Telescaun: 1

    Telecabina: 1

    Total partii: 11 km

    Partii usoare: 5 km

    Partii medii: 5,9 km

    Partii dificile: 100 m



Galerie foto



Ski Suport

  • 1. Contact
    Ne contactati si ne spuneti ce fel de vacanta la schi va doriti.
  • 2. Ofertare
    Va trimitem cele mai bune oferte, pe masura cerintelor Dvs.
  • 3. Suport
    Va raspundem la orice intrebare si va oferim, bucurosi, sfaturi – si asta pentru ca stim ca nu oricine este schior cu experienta.
  • 4. Rezervare
    Daca va place o oferta de schi, noi o vom rezerva pentru Dvs.