Daca mergeti la schi si banii va sunt limitati, costurile trebuie bine analizate - iata iata cateva informatii utile care sa va ajute sa faceti economii la schi.

Am adunat aici cele mai importante informatii si sfaturi pentru a obtine cele mai mici costuri cand va rezervati vacanta la schi, astfel incat sa va mentineti cheltuielile sub control pe toata perioada sejurului.

1. Alegeti perioada ideala

Varfurile de sezon sunt perioada Craciunului, Revelionul si chiar in perioada vacantei de Pasti (in unii ani). Acestea pot fi cu pana la 50% mai scumpe, si rezervarile trebuie facute cu mult timp inainte, intrucat sunt cele mai cautate. Rezervarile in afara perioadei de varf pot aduce economii semnificative.

Pana de curand, economii putea fi realizate cu ofertele "last minute". Nu mai este cazul acum, operatorii de turism avand la vanzare un numar mai scazut de locuri, ceea ce a dus la reducerea numarului de oferte "last minute". Deci sfatul nostru este sa va faceti rezervarea din timp, cu atat mai mult daca nu va puteti schimba data concediului, sau aveti niste cerinte foarte exacte. Daca sunteti mai flexibil si nu sunteti parte a unui grup mare, puteti astepta si pana in ultimul moment pentru a prinde cea mai buna oferta. 

2. Alegeti cu atentie statiunea si tara

Alegeti cu atentie statiunea in care doriti sa mergeti. Tarifele pot fi chiar de doua ori mai mari in statiunile mari, cu renume, fata de cele mai mici sau mai putin cunoscute. Daca doriti sa schiati in mega-statiuni, puteti sa va cazati in micile sate adiacente zonei dorite.

De asemenea si tara este importanta. Schiatul in Andorra nu mai e atat de ieftin cum era odinioara, iar cei cu un buget mic se reorienteaza spre Bulgaria si Slovenia. Si tari cu renume ca Austria si Italia pot fi de asemenea mai ieftine daca faceti economii, odata ajunsi acolo. Chiar si o vacanta in Elvetia poate fi mai ieftina decat ar crede multi, iar unele mici statiuni franceze ofera un raport calitate-pret mai bun decat multe statiuni consacrate.

3. Picnic sau restaurant?

Prin operatorul de turism se pot achizitiona pachete de masa la un pret fix, care sunt mult mai ieftine dacat masa la un restaurant. Sau puteti sa va incropiti masa la pachet, dupa ce va faceti cumparaturile din supermarket-uri locale, multe statiuni avand zone speciale protejete pentru picnic. Daca doriti sa luati masa la restaurant, e bine sa cereti informatii despre preturile din zona personalului unitatii unde sunteti cazat, pentru a nu avea surprize.

Luati in considerare oferta de apartamente de inchiriat, este tot mai extinsa si ofera avantaje suplimentare. Puteti gati si puteti pregati pachetele pentru picnic pe partie. Daca ati ales un apartament inchiriat, faceti cumparaturile saptamanal in magazine mari. E bine sa stiti ca magazinele din statiuni sunt in general mai scumpe decat cele din orase.

4. Skipass

Hotarati din timp daca aveti nevoie de skipass full area si daca intr-afevar va veti folosi de el. De multe ori veti iesi mai ieftin cu skipass-uri locale.

5. Transportul cu masina personala

Daca sunteti cu familia, sau intr-un grup mai mare, transportul va iesi mai ieftin cu masina personala, deci faceti-va din timp calculele!

6. Alegeti cu atentie echipamentul de schi

Daca doriti sa cumparati echipament de schi este bine sa va documentati inainte. Informatii gasiti din belsug pe internet, incluzand teste ca si celebrele World Skitest, pareri si review-uri, privind informatii tehnice si preturi, astfel incat sa decideti in cunostinta de cauza. 

Daca nu va puteti perimite un echipament de schi, puteti apela si la echipamente second, mai ales daca sunteti incepatori, dar numai dupa ce va documentati bine in prealabil.

Inchirierea echipamentului poate fi optiunea cea mai ieftina daca petreceti doar cateva zile pe an la schi.


Cuvinte cheie: ski ieftin, economii ski, ski Elvetia, Ski Austria, ski Italia