Daca planuiti o vacanta la schi cu prietenii, iata cateva sfaturi de care e bine sa tineti cont. Planificarea detaliilor referitoare la vacanta poate fi stresanta adesea, mai ales daca e vorba  de o iesire intr-un grup mai mare, insa urmand sfaturile noastre veti reusi sa economisiti timp si veti reusi sa puneti la punct toate aspectele.


1. Adunati gasca din timp

Indiferent unde mergeti in vacanta, incercati sa stabiliti din timp care vor fi membrii grupului. De asemenea, e important sa stabiliti impreuna perioada si bugetul disponibil. Avand aceste date, agentia de turism va putea mult mai usor sa va prezinte o oferta de grup potrivita.2. Respectati bugetul stabilit

Probabil nu toti membrii grupului vor fi disponibili pentru a stabili detaliile cu o agentie de turism, dar e important sa respectati bugetul stabilit initial. Cel mai bine e sa nu existe diferente mari in ceea ce priveste sumele pe care sunteti dispusi fiecare sa le cheltuiti pentru excursie. Cu siguranta nu va doriti sa rezervati o excursie costisitoare, doar ca apoi cineva sa renunte in ultimul moment datorita pretului prea ridicat.

3. Rezervati pachetul turistic din timp


Atunci cand organizati o excursie in grup, trebuie sa tineti cont de mai multe aspecte decat daca ati planui o excursie in doi. Va veti simti mult mai relaxati pe toata perioada sejurului daca ati stabilit si rezervat din timp toate detaliile.

4. Profita de optiunile prin early booking


Prin early booking puteti economisi sume considerabile. De asemenea, va sfatuim sa profitati de discounturile oferite de agentiile de turism penru grupuri. Daca incepeti sa planuiti excursia din timp, aveti numai de castigat.


5. Alegeti statiunea potrivita pentru grupul vostru

Ar fi ideal ca toti sa stiti schia la fel de bine, dar de cele mai multe ori nu toti prietenii sunt la fel de experimentati. Atunci cand alegeti statiunea, tineti cont de nivelul de pregatire al fiecaruia, astfel niciunul dintre prieteni nu se va simti plictisit, sau lasat de-o parte. Daca nu toti prietenii vostri schiaza, asigurati-va ca statiunea aleasa va poate oferi si alte activitati interesante. Alegeti-va o statiune adecvata, nu mergeti la o statiune de familisti daca vreti sa va distrati cu gasca, si nu alegeti o statiune de tineret daca vreti sa va relaxati impreuna cu familia.

6. Alegeti hotelul potrivit pentru toti membrii grupului

Dupa alegerea statiunii, urmeaza alegerea hotelului potrivit. Din nou, trebuie sa tineti cont de nevoile si de marimea grupului vostru de prieteni. Ideal ar fi sa alegeti un hotel apropiat atat de partii cat si de statiune.

7. Pastrati-va realismul

Mai ales daca este prima oara cand calatoriti cu gasca, rebuie sa intelegeti faptul ca nu toti membrii grupului au intotdeauna aceleasi asteptari si dorinte legate de vacanta. Odata ce ati decis sa mergeti in excursie impreuna trebuie sa tineti cont de parerea fiecaruia si sa decideti  in consecinta.

Planuirea unei vacante in grup poate fi stresanta si obositoare, insa daca ati facut alegerile corecte, odata ce ati ajuns la destinatie veti uita de toate problemele si va veti simti excelent alaturi de prieteni. Nu uitati sa tineti cont si de ceilalti si in mod sigur veti avea parte de o vacanta la schi memorabila.