Distanta de la granita: 1008 km

Instalatii de transport pe cablu: 79

Total partii: 178 km

Altitudine baza: 1236 m

Altitudine varf: 2518 m

Descriere statiune

Val Gardena este situata in partea de N - V a provinciei Sud Tirol/Alto Adige. Valea este divizata in trei municipialitati: Ortisei, S. Cristina si Selva Valgarden.

In fiecare an, sezonul de schi in Val Gardena incepe cu Cupa Mondiala de schi. Traditia schiului in aceasta regiune ne duce inapoi pana la inceputul secolului XX., cand cineva, numit Schmalzi, si - a pus o pereche de schiuri, din lemn.

In zilele noastre Val Gardena este una dintre cele mai mari regiuni de schi din Tirolul de Sud. Impreuna cu Alpe di Suisi, dipune de 175 km partii din care 18 km partii negre, 105 km partii rosii si 52 km partii albastre. Partiile sunt deservite de 81 de instalatii de transport pe cablu: 12 telecabine, 41 telescaune si 28 teleschiuri. Aprox. 150 km de partii pot fi acoperite cu zapada artificiala.

Face parte din caruselul Dolomiti Superski cu 1220 km de partii si 450 instalatii. Este una dintre vaile circuitului de schi Sella Ronda, circuit in jurul masivului Sella.

Un alt circuit de schi, nu chiar asa de renumit, dar la fel de spectaculos, este circuitul Gherdeina. Incepe cu o ascensiune catre Seceda la 2518 m altitudine. Dupa incercarea partiilor insorite, 1000 m diferenta de nivel, ne duce la punctul de pornire catre Col Raiser, 2103 m altitudine, din Santa Cristina. Din Santa Cristina expresul Val Gardena - Sella transporta schiorii catre telacabina spre Ciampinoi. Ascensiunea continua cu un telescaun pana la 2254 m altitudine. De aici porneste renumita partie de cupa mondiala „Saslong”, o partie dura datorita pregatirii „artificiala” pentru competitii. Coborarea catre Selva Gardena se poate face ori pe partia neagra Ciampinoi ori pe cea rosie, dar cea rosie trebuie incercata! De la baza partiei se poate urca inca odata cu telecabina. Circuitul strabate Alpe Seceda, Cuca Saddle, Furnes, Col Raiser, partiile Saslonch, Piz Sella si Dantercepies.

In 1970 Val Gardena a gazduit Campionatul Mondial de schi. Partiile speciale pentru competitie pot fi incercate de orice schior!
Cele mai renumite partii sunt: Saslong, Cir Ciampioni Seceda, iar cea mai lunga dintre ele este partia Ciampinoi de 5 km lungime, pornind de la Piz Sella, 2284 m altitudine.

Centru de schi Alpe di Siusi este conectat de Ortisi prin telecabina Ortisei - Seiser Alm. Acest centru ofera 60 km de partii late, foarte bine preparate, cu 26 instalatii de cablu. Sistemul de zapada artificiala acopera 100% din partii. In Kastelruth/Castelrotto si in Marinzen gasim partii nocturne.

Simbolul din Alpe di Siusi sunt vrajitoarele! In castelul "Prosels", 9 „vrajitoare” au fost sacrificate in anii 1600, in primul proces de vanatoare de vrajitori din Tirol. Nu este de mirare sa gasim aici „Circuitul Vrajitoarelor”, un circuit de schi de o zi, pentru cei mici si cei mari, schiori sau snowboarderi. Instalatiile de lemn va povestec legendele si tot odata va arata si drumul.

Val Gardena – Alpe de Siusi ofera numeroase posibilitati pentru snowboarderi: boardercross la pasul Sella (telescaunul Grohmann - Cavazes) si la Cominici/Piz Sella (de la mijlocul lunii ianuarie), half - pipe natural la schiliftul Sotsaslong, half - pipe la Alpe di Suisi (telescaunul Laurin).

Pentru schi fond sunt pregatite 98 km de piste cu diferite nivele de dificultate. Gasim centre de schi fond la Selva Gardena - Vallunga, 12 km de piste, la Santa Cristina 24,5 km piste, dintre care una cu 7,5 km lungime este legatura catre Alpe di Suisi, paradisul schiorilor schi fond cu 60 km piste preparate. Ortisei, ofera in total 5,5 km piste de schi fond.

Copiii sunt asteptati la Funparkul din Alpe di Suisi, la telescaunul Euro. In Ortisei, Miniclub - ul asteapta pe cei mai mici: ofera gradinita de schi si baby - sitting pentru copii peste 2 ani.

Sporturi de iarna practicabile: schi, snowboard, schi fond, sanius si partii nocturne, drumetii de iarna pe trasee preparate cu rachete de zapada sau schiuri de tura, nordic walking, patinaj, ice - climbing, parapanta.

Caracteristici

    Instalatii de transport pe cablu: 79

    Teleschi: 24

    Telescaun: 41

    Telecabina: 12

    Total partii: 178 km

    Partii usoare: 52 km

    Partii medii: 105 km

    Partii dificile: 21 km



Galerie foto



Ski Suport

  • 1. Contact
    Ne contactati si ne spuneti ce fel de vacanta la schi va doriti.
  • 2. Ofertare
    Va trimitem cele mai bune oferte, pe masura cerintelor Dvs.
  • 3. Suport
    Va raspundem la orice intrebare si va oferim, bucurosi, sfaturi – si asta pentru ca stim ca nu oricine este schior cu experienta.
  • 4. Rezervare
    Daca va place o oferta de schi, noi o vom rezerva pentru Dvs.