Distanta de la granita: 1443 km

Instalatii de transport pe cablu: 19

Total partii: 140 km

Altitudine baza: 1500 m

Altitudine varf: 2927 m

Descriere statiune

Regiunea de schi si snowboard Crans - Montana este situata la altitudinea de 1500 – 3000 m, in regiunea francofona a Elvetiei.

Cei 140 km partii intretinute excelent, sunt deservite de 23 instalatii de transport pe cablu (5 telecabine, 4 telescaune si 14 teleschiuri).

Crans - Montana poate fi accesata in doua feluri: prin serpentine, sau cu telecabina din Sierre, acesta din urma avand un traseu de o lungime de 4 km, iar din localitatile Crans, Montana si Aminona partiile pot fi accesate cu telecabine. Intre Montana si Aminona, din Violettes se poate urca cu o telecabina de 6 locuri pe Les Violettesre (2250 m), de unde putem accesa cu usurinta ghetarul Plaine Mortere, unde si in timpul verii ramane in functiune 3 instalatii de transport pe cablu. Tot de aici porneste si cea mai frumoasa partie din zona, cu o lungime totala de 12 km, care coboara chiar pana in vale, prin La Barmaz, pana in Aminona.

Va recomandam partiile din zona Petit Bonvin, sau din Crans partia Cry D'Er, ele fiind caracterizate printr - o latime marita, aspect care vine in avantajul carverilor.

Sezonul de schi si snowboard incepe in luna noiembrie si se termina in luna aprilie, iar ghetarul este accesibila pana in luna august.

Caracteristici

    Instalatii de transport pe cablu: 19

    Teleschi: 8

    Telescaun: 6

    Telecabina: 4

    Total partii: 140 km

    Partii usoare: 55 km

    Partii medii: 70 km

    Partii dificile: 15 km



Galerie foto



Ski Suport

  • 1. Contact
    Ne contactati si ne spuneti ce fel de vacanta la schi va doriti.
  • 2. Ofertare
    Va trimitem cele mai bune oferte, pe masura cerintelor Dvs.
  • 3. Suport
    Va raspundem la orice intrebare si va oferim, bucurosi, sfaturi – si asta pentru ca stim ca nu oricine este schior cu experienta.
  • 4. Rezervare
    Daca va place o oferta de schi, noi o vom rezerva pentru Dvs.