Distanta de la granita: 1056 km

Instalatii de transport pe cablu: 32

Total partii: 143 km

Altitudine baza: 1350 m

Altitudine varf: 3340 m

Descriere statiune

Regiunea Solden – Otztal poate fi caracterizata prin notiunile de: “ghetar, paradis de schi, partii peste 3000 m, viata de noapte, etc”.

Ceea ce vara se numeste "Ibiza" in randul tinerilor insetati de distractie, iarna distractia este asociata cu numele Solden. De aceea a capatat regiunea si denumirea de "Ibiza Alpilor". Nu din greseala a fost aleasa de 3 ori – ultima data in sezonul 2003/2004 – ca cea mai buna statiune de schi si snowboard din Austria.

Schiorii si snowboarderii sunt asteptati cu 145,5 km de partii, deserviti de 33 de instalatii de transport pe cablu moderne. Snowboarderii sunt asteptati cu funpark - uri moderne, dotate cu halfpipe, piste boardercross si multe altele. Partiile sunt situate intre altitudinile 1350 - 3340 m, deci sunt practicabile pe tot parcursul anului.

In aceasta regiune gasim si cea mai lunga partie din Austria, cu o lungime 13 km si parcurge o diferenta de nivel de 1800 m.

Pentru iubitorii freeride - ului recomandam versantul Rettenbachtal, cu o lungime de 6 km.

Schiorii si snowboarderii sunt asteptati cu numeroase posibilitati de apres ski, atat in vale, cat si in zona partiilor. Celor care vor sa schieze si vara, le recomandam regiune Solden si in acest anotimp, pe ghetar starea zapezii este excelenta.

“Satul din zapada” – Solden:

In 16.01.2005. a fost inaugurat complexul de cladiri din Solden, momentan unic in Europa. Specialitatea cladirii de pe ghetar, la altitudinea de 2700 m, este ca in totalitate a fost construita din zapada si gheata, in stil iglu, pe urmele eschimosilor. Incaperile sunt aranjate sub forma de stea, sunt legate prin coridoare si tot asa comunica si cu sala principala.

In complexul de cladiri se poate petrece si noaptea, propietarii asigura haine calde si saci de dormit rezistente pana la -40ºC. Proprietarii asteapta oaspetii cu diferite programe ineresante, ca "noaptea de supravietuire", prezentarea detectorului de avalansa, pregatirea ceaiului din zapada, sau petrecerea noptii in aer liber pe ghetar.

Exista si posibilitatea petrecerii lunii de miere, se ofera saltea de aer, sac de dormit pentru 2 persoane, sampanie si specialitati culinare!

Alte posibilitati de distractie: concurs nocturn cu cronometraj, pe orice ce aluneca pe zapada, ziua copiilor cu diferite programe (ex. se poate invata cum se construiesc iglurile).

La cerere se organizeaza discoteca cu efecte speciale spectaculoase, petreceri, nunti, sau pentru companii training-uri si team building - uri.

Varful BIG3:

BIG3 este denumirea a 3 varfuri din Solden care sunt renumite nu numai datorita panoramei oferite, ci si pentru cladirea interesanta care este punctul de vedere deasupra muntilor.

- Varful Gaislochkogl 3058 m unde se regaseste un observator in forma de elipsa care sta pe piloni din otel.

- Varful Tiefenbachkogl 3309 m unde tot un observator interesant ofera panorama deasupra muntilor din imprejurimea ghetarului.

- Varful Schwarze Schneid 3370 m unde se situeaza un obelisc unde se poate ajunge pe jos de la statia superioara a gondolei.

Caracteristici

    Instalatii de transport pe cablu: 32

    Teleschi: 9

    Telescaun: 14

    Telecabina: 8

    Total partii: 143 km

    Partii usoare: 143 km

    Partii medii: 46 km

    Partii dificile: 27 km



Galerie foto



Ski Suport

  • 1. Contact
    Ne contactati si ne spuneti ce fel de vacanta la schi va doriti.
  • 2. Ofertare
    Va trimitem cele mai bune oferte, pe masura cerintelor Dvs.
  • 3. Suport
    Va raspundem la orice intrebare si va oferim, bucurosi, sfaturi – si asta pentru ca stim ca nu oricine este schior cu experienta.
  • 4. Rezervare
    Daca va place o oferta de schi, noi o vom rezerva pentru Dvs.