Distanta de la granita: 1360 km

Instalatii de transport pe cablu: 50

Total partii: 205 km

Altitudine baza: 796 m

Altitudine varf: 2970 m

Descriere statiune

Regiunea Jungfrau in intregime a fost declarata de UNESCO ca parte a patrimoniului mondial.

Tinuturile Jungfrau-Aletsch-Bietschhorn sunt cele mai mari formatiuni de ghetari de pe continent.

Vazut cu ochii unui geolog, este un paradis adevarat, datorita faptului, ca aici gasim la un loc, toate fortele naturale, care au format lanturile muntoase a Alpilor. Flora si fauna regiunii este extrem de diversificata, gasim numeroase specii caracteristice doar regiunii alpine si subalpine. In aceasta zona din Alpi, pe versantii nordici gasim, cele mai monumentale culmi, ca Eiger, Monch si Jungfrau (4158 m).

Jungfrau este alcatuita din trei regiuni mari:

Kleine Scheidegg – Mannlichen, Grindelwald – First, Murren – Schilthorn.

Aceste statiuni formeaza un grup de 213 km partii, deservite de 45 instalatii de transport pe cablu, 250 km trasee pentru ture de iarna, 50 km piste de sanius si 20 km piste de schi fond de mare altitudine.

Cele mai populare 4 statiuni sunt urmatoarele: Interlaken, Grindelwald, Wengen si Murren.

Statiunea Interlaken este situata la altitudinea de 600 m, intre lacurile Thuni si Brienzi, iar orasul este considerata inima regiunii Jungfrau.

Oaspetii care sosesc aici, sunt asteptati cu o atmosfera de orase mari, intr-un mediu elegant, cu peste 100 de unitati de cazare.

Unul dintre cele mai mari atractii din Interlaken, este Mystery Park. Din Interlaken, cu doar 2½ ore calatorie cu trenul, prin Wengen, putem ajunge pe “varful Europei”: pe Jungfraujoch. Acesta este trenul montan la cea mai mare altitudine din Europa si totodata si cea mai scumpa, statia superioara fiind situat la 3454 m, unde oaspetii sunt asteptati cu restaurante, terasa panoramica si pestera de gheata!

Statiunea Wengen este situata la baza varfurilor Eiger, Monch si Jungfrau, fiind 100% inchisa pentru masini. Din parcarea principala din vale, se poate urca cu un tren montan, pana la altitudinea de 1274 m, unde se afla si centrul statiunii propriu zisa, cu hoteluri elegante.

Turistii poate sa aleaga din 28 de hoteluri si mai multe apartamente. Statiunea este renumita si de calitatea de organizatoare a concursului de Cupa Mondiala: Lauberhorn. Cea mai apropiata statiune de Wengen, este Kleine Scheidegg-Mannlichen.

Kleine Scheidegg - Mannlichen. Statiunea situata la altitudinea de 1274-2320 m, poate fi accesata, cu trenul montan din Wengen si Grindelwald, sau din centrul orasului Wengen cu telecabina.

Partiile sunt deservite de 2 trenuri pe ghetar, 4 telecabine, 8 telegondole si 6 teleschiuri. Partiile de schi si snowboard sunt late, insorite si excelent ingrijite.

Carora le plac aventurile, pot innopta in satele iglu, de peste 2000 m. Catre cele doua vai se poate cobori pe partii usoare, late, chiar pana in orase. In aceste zone mai gasim inca doua teleschiuri, respectiv o instalatie tip «covor magic», pentru incepatori, care deservesc scoala de schi.

Tot aici putem incerca si noul sport – la moda in tarile occidentale – curling-ul, intr-un patinoar modern, acoperit.

In statiunea Grindelwald, turistii sunt asteptati cu peste 100 hoteluri si pensiuni, cu peste 7200 locuri de cazare. Pe partea vestica a vaii se afla statiunea First, care asteapta nu numai pe schiori si snowboarderi, dar si pentru pasionantii saniusului si al turelor de iarna este o zona ideala. Din statiunea First se poate ajunge usor cu trenurile montane in statiunea invecinata, Kleine Scheidegg-Mannlichen.

Grindelwald-First. Partiile din statiunea Grindelwald-First se afla la altitudinea de 1050-2501 m si este renumita de partiile special pregatite pentru schiorii de carving de langa instalatiile de transport pe cablu Oberjochon si Grindel.

Cea mai lunga partie are o lungime de 12 km, punctul superior fiind pe varful Oberjoch (2500 m) si se termina in orasul Grindelwald (1034 m).

Snowboarderii sunt asteptati pa partea dinspre Oberjoch, in “Stoneland Park”, cu pista boardercross, iar in Schreckfelden cu halfpipe ingrijit si superpie.

Tot in Grindenwald gasim pista de sanius Faulhorn-Grindelwald, care este cea mai lunga pista de acest gen din lume (15 km)!

Carora le plac turele de iarna va recomandam cararile bine intretinute, curatate, cele 7 varfuri din jur, de peste 4000 m oferind o panorama fantastica.

In statiunea First avem posibilitatea de-a alege dintre mai multe evenimente sportive in timpul sezonului de iarna, unde doritorii pot participa nu numai ca spectatori, dar si ca concurenti. Va recomandam cateva dintre aceste concursuri: «Vans Pipe Jam», pentru snowboarderi; concursul de sanius din Bussalp: «Jekami»; concursul spectaculos intre schiori si snowboarderi «King of the Hill Chinese»; concursul de la sfarsitul sezonului «Waterslide Contest», cand participantii trebuie se alunece peste un bazin plina cu apa, bineinteles dupa ce au prins viteza suficienta.

Statiunea Murren este la fel o localitate inchisa pentru masini, aspect pe care au luat asa de serios localnicii, ca nici drum de acces nu exista catre oras, ci doar trenul montan Murrenbahn.

Statiunea este situata la altitudinea de 1650 m, la baza varfului Schilthorn, fiind localitatea la cea mai mare altitudine din Berner Oberland!

Din centrul localitatii pornesc instalatiile de transport pe cablu Murren-Schilthorn, care deservesc partiile din zona si tot aici, in ianuarie, se organizeaza - inca din anul 1928 – concursul de schi, in «disciplina» coborare: «Inferno».

Murren-Schilthorn. Este statiunea situata la cea mai mare altitudine (1400-2971 m) din regiunea Berner Oberland.

Partiile - in total de 53 km – sunt deservite de 12 instalatii de transport pe cablu moderne. Cu toate ca partiile sunt destinate pentru toate categoriile de pregatire, totusi recomandam mai mult schiorilor si snowboarderilor experimentati, caracteristicul zonei fiind partiile lungi si abrupte.

Va recomandam: partia care coboara de pe varful Schilthorn (2970 m), o partie «foarte» neagra, dar merita de vizitat si restaurantul panoramic «Piz Gloria», cunoscut din filmele James Bond, cu o bucatarie excelenta, rotandu-se in 360º, alimentat cu energie solara. In conditii optime de vizibilitate se vad de aici peste 200 de varfuri, in unele cazuri chiar si Mont Blanc-ul!

Caracteristici

    Instalatii de transport pe cablu: 50

    Teleschi: 15

    Telescaun: 20

    Telecabina: 11

    Total partii: 205 km

    Partii usoare: 82 km

    Partii medii: 90 km

    Partii dificile: 33 km



Galerie foto



Ski Suport

  • 1. Contact
    Ne contactati si ne spuneti ce fel de vacanta la schi va doriti.
  • 2. Ofertare
    Va trimitem cele mai bune oferte, pe masura cerintelor Dvs.
  • 3. Suport
    Va raspundem la orice intrebare si va oferim, bucurosi, sfaturi – si asta pentru ca stim ca nu oricine este schior cu experienta.
  • 4. Rezervare
    Daca va place o oferta de schi, noi o vom rezerva pentru Dvs.