Distanta de la granita: 1417 km

Instalatii de transport pe cablu: 23

Total partii: 100 km

Altitudine baza: 1800 m

Altitudine varf: 3573 m

Descriere statiune

Numita si „Perla Alpilor”, regiunea de schi Saas - Fee este situata la altitudinea de 1800 - 3600 m. Datorita altitudinii mari sezonul de iarna este lunga, bogata in zapada, dureaza din inceputul lunii noiembrie, pana la sfarsitul lunii mai.

Pe ghetarul Fee avem posibilitatea de a practica sportul de iarna preferat pe tot parcursul anului. Regiunea dispune de 150 km partii, deservite de 21 instalatii de transport pe cablu (1 tren montan, 7 telecabine, 2 telescaun si 11 telesciuri).

Din vale, unde este situata si statiunea in intregime inchisa pentru masini, se poate urca cu telecabina Alpin Express pana la altitudinea de 3000 m, la sectiunea mediana, avand o statie intermediara. De la statia superioara a telecabinei avem posibilitatea sa continuam traseul cu Metro Alpin pana la 3500 m, acesta fiind trenul subteran situat la cea mai mare altitudine din lume!  

In varful muntelui intalnim un alt record mondial, restaurantul panoramic la cea mai mare altitudine din lume, care se roteste 360º in jurul lui si va ofera o panorama de neuitat!

O alta mandrie a orasului Saas Fee este cel mai mare pavilion de gheata, care prezinta vizitatorilor viata din interiorul ghetarului.

De la statia superioara Metro Alpin pornesc 2 teleschiuri, care urca chiar pana in varf, la altitudinea de 3600 m. In timpul verii reteua de partii este deschisa pana la statia inferioara al teleschiului Mittelallalin 1, dar bineinteles in timpul iernii se poate cobori pana in vale.

In ceea ce priveste dificultatea, pe ghetar gasim toate categoriile de partii, dar partia neagra de langa teleschiurile Mittelallalin o recomandam schiorilor "foarte" avansati, carora le plac partiile rapide. De aici putem ajunge usor pe o partie de legatura la statia terminala al trenului Metro Alpin. Cea mai lunga partie are o lungime de 14 km si parcurge o diferenta de nivel de 1778 m.

Caracteristici

    Instalatii de transport pe cablu: 23

    Teleschi: 12

    Telescaun: 2

    Telecabina: 8

    Total partii: 100 km

    Partii usoare: 20 km

    Partii medii: 60 km

    Partii dificile: 20 km



Galerie foto



Ski Suport

  • 1. Contact
    Ne contactati si ne spuneti ce fel de vacanta la schi va doriti.
  • 2. Ofertare
    Va trimitem cele mai bune oferte, pe masura cerintelor Dvs.
  • 3. Suport
    Va raspundem la orice intrebare si va oferim, bucurosi, sfaturi – si asta pentru ca stim ca nu oricine este schior cu experienta.
  • 4. Rezervare
    Daca va place o oferta de schi, noi o vom rezerva pentru Dvs.