Distanta de la granita: 1388 km

Instalatii de transport pe cablu: 51

Total partii: 322 km

Altitudine baza: 1562 m

Altitudine varf: 3899 m

Descriere statiune

Regiunea de schi si snowboard Zermatt se inalta pana la altitudinea de 3900 m si este unul dintre regiunile cele mai "inalte" din lume.

Cel mai inalt varf este Matterhorn – Mic (3883 m), celelalte varfuri fiind Rothorn (3103 m), Stockhorn (3405 m) si Gornegrat (3089 m).

Sezonul de iarna incepe la sfarsitul lunii noiembrie si se termina la inceputul lunii mai, iar pe ghetar avem posibilitatea de - a ne bucura de zapada excelenta pe tot parcursul anului. Din cele 200 km partii , 48 km sunt dotate cu tunuri de zapada. Zermatt este legata in retea printr - o telecabina de regiunea Breuil - Cervinia (Italia) si in asa fel in super - regiunea "Zermatt International" avem la dispozitie 400 km partii.

Zermatt, situat la altitudinea de 1608 m, este in totalitate inchisa pentru masini, mijloacele de transport putem parca in localitatile Tasch, sau Visp si de aici continuam drumul cu trenul montan. Pana la Visp trenul ajunge intr - o ora, iar pana la Tasch in doar 10 minute.

Din gara Zermatt porneste Gornergratbahn, care urca peste 3000 m, de unde se poate ajunge pe varfurile din zona (3200 - 3400 m) cu telecabine, dupa care sunt mai multe posibilitati de coborare pe partii usoare si medii catre Furi si Zermatt.

Trecand pe schiuri prin Grunsee avem posibilitaeta de - a ajunge pana la telecabinele din Gant de unde putem accesa celelalte partii din zona, ca Hochtallin, de unde prin Breitboden putem ajunge inapoi in Gant. Va recomandam partia mogul din Hochtallin, ofera o experienta de neuitat!

Cea mai lunga partie din Zermatt este de 17 km si parcurge o diferenta de nivel de 2200 m. Partea superioara a partiei este usoara pana la Trockener Stegig, de unde se schimba in partie rosie pana la Furgg. De aici putem urca cu telecabina in zona Schwarzsee, unde functioneza alte doua teleschiuri, sau avem si posibilitatea de - a urca pe ghetar. Din Furgg pana in Furi partia este de dificultate grea (neagra), iar de aici se schimba in dificultate medie si se termina la Matterhornbahn.

Zermatt dispune de 400 km trasee de drumetii prin paduri, langa lacuri. Pe langa peisajul uimitor va recomandam restaurantele unde puteti gusta preparatele traditionale.

Caracteristici

  Instalatii de transport pe cablu: 51

  Teleschi: 8

  Telescaun: 21

  Telecabina: 19

  Total partii: 322 km

  Partii usoare: 75 km

  Partii medii: 220 km

  Partii dificile: 27 kmGalerie fotoSki Suport

 • 1. Contact
  Ne contactati si ne spuneti ce fel de vacanta la schi va doriti.
 • 2. Ofertare
  Va trimitem cele mai bune oferte, pe masura cerintelor Dvs.
 • 3. Suport
  Va raspundem la orice intrebare si va oferim, bucurosi, sfaturi – si asta pentru ca stim ca nu oricine este schior cu experienta.
 • 4. Rezervare
  Daca va place o oferta de schi, noi o vom rezerva pentru Dvs.