Distanta de la granita: 1498 km

Instalatii de transport pe cablu: 48

Total partii: 200 km

Altitudine baza: 1280 m

Altitudine varf: 3523 m

Descriere statiune

Les 2 Alpes se situeaza la intalnirea Alpilor nordici cu cei sudici, pe marginea Parcului National Écrins, intre localitatile Briancon si Grenoble. Este unul din centrele de schi europene schiabile pe tot parcursul anului.

Primul schilift a fost construit la inceputul anului 1930 (care mai tarziu a prabusit). Pe 1946 s - a creat statiunea Les 2 Alpes. Aici gasiti multe magazine, restaurante, baruri, discoteci, teren de bowling, cinematograf, casinouri. Aveti la dispozitie si un patinoar acoperit de 1800 mp, precum si o piscina exterioara de 25 x 12 m cu jacuzzi si sauna. Pentru schi nocturn va recomandam partia Les Lutins.

Cu Jandri Express (cu o viteza de 6 m/sec.) parcurgeti in aprox. 25 minute cca. 7 km si o diferenta de nivel de 1500 m. Ajungand la 3200 m puteti ajunge trenul de ghetar, care era predat in 1989, Dome Express. La ultima statia a trenului veti gasi renumita pestera de gheata. Pe ghetar aveti la dispozitie partii albastre si verzi si puteti ajunge inapoi in centru parcurgand o diferenta de nivel de 1800 m. Pentru avansati recomandam partiile negre din jurul La Fée sau zonele off - piste.

Cel mai renumit este ghetarul La Meije. Din La Grave cu o telecabina puteti ajunge la 3211 m altitudine la trecatoarea Ruillans de unde cu un teleschiu ajungeti la 3560 m la Dome de la Lauze. De aici puteti cobora pana la telecabina pe partii albastre.

Snowboarderii sunt asteptati la 4 snowparkuri cu diferite grade de dificultate. Iubitorii schi fondului au la dispozitie 21 km de pista schi fond.

Caracteristici

    Instalatii de transport pe cablu: 48

    Teleschi: 24

    Telescaun: 14

    Telecabina: 8

    Total partii: 200 km

    Partii usoare: 110 km

    Partii medii: 56 km

    Partii dificile: 34 km



Galerie foto



Ski Suport

  • 1. Contact
    Ne contactati si ne spuneti ce fel de vacanta la schi va doriti.
  • 2. Ofertare
    Va trimitem cele mai bune oferte, pe masura cerintelor Dvs.
  • 3. Suport
    Va raspundem la orice intrebare si va oferim, bucurosi, sfaturi – si asta pentru ca stim ca nu oricine este schior cu experienta.
  • 4. Rezervare
    Daca va place o oferta de schi, noi o vom rezerva pentru Dvs.