Distanta de la granita: 1061 km

Instalatii de transport pe cablu: 34

Total partii: 119 km

Altitudine baza: 860 m

Altitudine varf: 2388 m

Descriere statiune

In Nord - Estul regiunii Trentino, unde incep muntii Dolomiti, se gaseste renumita regiune turistica Val di Fiemme - Obereggen. Este delimitat de catre lantul muntos Lagorai, grupul Latemar si de catre Pale di San Martino. Se intinde pe o lungime de aprox. de 35 km si strabate 11 localitati. Are in componenta 5 centre de schi independente, dar care comunica prin serviciul skibus gratuit pentru posesorii de abonament de schi: Alpe Cermis - Cavalese, Passo Lavaze - Oclini, Ski Center Latemar, Bellamonte - Alpe di Lusia si Passo Rolle.

Pentru iubitorii schiului de fond regiunea ofera 150 km astfel de piste in 2 centre: Lago di Tesero (cu piste iluminate) si la Lavaze (1800 m altitudine). Regiunea a gazduit deja de 2 ori Campionatul Mondial de schi fond.

Regiunea este in aproierea celui mai mare carusel de schi: Sella Ronda, avand acces la aprox. 1220 km de partii cu doar un singur skipass: Dolomiti Superski.

Val di Fiemme - Obereggen ofera gradinite de schi, snow - park si parcuri snowboard  cu jump, rail si cross.

Datorita sistemului de tunuri de zapada sezonul de ski in Val di Fiemme tine de la inceputul lui decembrie pana la sfarsitul lunii aprilie.

Cele 120 km de partii sunt deservite de 42 instalatii de transport pe cablu moderne.

• Ski Center Latemar (48 km partii)
• Alpe Cermis - Cavalese (23 km partii)
• Bellamonte - Alpe Lusia - Moena (26,5 km partii)
• Lavaze’-Passo Oclini (7 km partii, centru de schi fond)
• Passo Rolle (15 km partii)

Ski Center Latemar este centrul cel mai mare din Val di Fiemme. Cei 48 km de partii, deserviti de 18 instalatii de transport pe cablu leaga localitatea Obereggen (Val d’Ega, Alto Adige) cu Predazzo (Val di Fiemme, Trentino), adica regiunea Sud - Tirol cu Trentino.
 
Caruselul se poate accesa din cele trei localitati : Obereggen (1500 m), Pampeago (1757 m) si Predazzo (1018 m). Calitatea zapezii este asigurata de tunuri de zapada.

Partiile din Obereggen sunt situate intre 1550 - 2500 m altitudine. Sunt deservite de 18 instalatii moderne de transport pe cablu, asigurand ascensiunea pentru aproximativ 35000 pers./ora. Partille corespund tuturor cerintelor de schi: 9 km albastre, 32 km rosii si 7 km negre.

Exista si posibilitatea de schi nocturn intre orele 19:00 - 22:00 in zilele de marti, joi si vineri.

Snowboarderii gasesc in Obereggen snowpark cu rail si 3 kick, iar half - pipe - ul de 100 m lungime si cu 20 m latime era printre primii din Italia, fiind achizitionat in 1997.

Partille din centrul Alpe Cermis - Cavalese sunt situate pe partea sudica a muntilor Lagorai si pot fi accesate din statiunea Cavalese (situata la altitudinea de 1000 m). Partille cu dispunere nordica ofera zapada pana la sfarsitul sezonului, chiar si pana mai tarziu.

Partiile pornesc de la varful Paion cu 2200 m altitudine si ajung la 800 m in vale. Reteaua de partii corespunde tuturor cerintelor: 5 km de partii negre, 6 km de partii rosii si 12 km de partii albastre, deservite de 3 telecabine, 3 telescaune si 1 teleschi.

Aici se gaseste cea mai lunga partie cu 7,5 km lungime: "Pista Olimpia", cu o diferenta de nivel de 950 m. Latimea medie a partiei este de circa 35 m. Partia este deservita de 2 telecabine si are asigurata zapada permanenta datorita tunurilor de zapada.

Pentru snowboarderi exista un half - pipe de 100 m lungime si un funpark mic, Alpe Cermis, un adevarat paradis pentru copii cu snowparkul "Cermislandia" de la Doss de Laresei sau cu Via del Bosco – Drumul prin padure, cu jocuri si sculpturi de - a lungul partiilor domoale.

Centrul Bellamonte - Alpe Lusia, folosit in timpul verii ca si loc de pasunat, este dominat de varfurile Pale di San Martino, cu o panorama fantastica catre Val di Fiemme. Poate fi accesat din Moena (partii rosii si negre) si El Zirmo (partii albastre), un adevarat paradis pentru familii si incepatori.

Cele 26,5 km de partii ofera atat partii pentru incepatori cat si partii negre, care sunt deservite de 2 telecabine, 5 telescaune, un teleschi.

Snowboarderii gasesc aici 2 parcuri cu jump si bordercross, cu facilitati si pentru cei mici. Langa telescaunul Bellamonte se afla centrul "primii pasi in snowpark", o gradinita de schi inedit. Locatia gazduieste asociatia persoanelor cu deficiente motorice "Sportabili" din Predazzo.

Centrul Lavazé - Passo Oclini este situat pe un platou inconjurat de muntii Latemar si Catinaccio. Ofera 7 km partii de schii, deservite de 2 teleschiuri si 2 telescaune.

Este un centru dezvoltat de schi fond cu 80 km de piste, dotat cu cabine de schimb, dus, inchiriere de echipamente si servicii de waxing.

Drumurile din padure sunt accesibile atat iubitorilor de schi fond cat si pasionatilor de nordic walking.

Centrul Passo Rolle ofera una dintre cele mai fantastice panorame din Alpi. La baza muntelui Cimon della Pala cele 15 km de partii sunt deservite de 5 instalatii de transport pe cablu.

Cea mai cunoscuta partie este una neagra: „Paradiso”, folosita si pentru competitii internationale. Cele mai dificile partii sunt situate pe partea nordica a Cavalazza - ei, iar cele medii si usoare in zona Baita Segantini. Altitudinea si tunurile de zapada asigura un sezon de schi lung.

Pentru snowboarderi recomandam Rolle Railz Park cu 12 rail si 4 jump.

Tot aici gasim 5 km piste de schi fond, iar cel mai apreciat traseu montan este cel de la Malga Venegia pana la Baita Segantini, strabatand partiile de pe Pale di San Martino.

Pentru centrele prezentate exista a gama larga de posibilitati de skipass, incepand de la abonamentul „week - end”, abonament de 7 zile pana la skipassul Dolomiti Superski, „biletul de acces” la cel mai mare carusel de schi cu 1220 km de partii si 450 instalatii pe cablu!

Caracteristici

    Instalatii de transport pe cablu: 34

    Teleschi: 5

    Telescaun: 19

    Telecabina: 10

    Total partii: 119 km

    Partii usoare: 38 km

    Partii medii: 65 km

    Partii dificile: 16 km



Galerie foto



Ski Suport

  • 1. Contact
    Ne contactati si ne spuneti ce fel de vacanta la schi va doriti.
  • 2. Ofertare
    Va trimitem cele mai bune oferte, pe masura cerintelor Dvs.
  • 3. Suport
    Va raspundem la orice intrebare si va oferim, bucurosi, sfaturi – si asta pentru ca stim ca nu oricine este schior cu experienta.
  • 4. Rezervare
    Daca va place o oferta de schi, noi o vom rezerva pentru Dvs.