Distanta de la granita: 1516 km

Instalatii de transport pe cablu: 70

Total partii: 250 km

Altitudine baza: 1125 m

Altitudine varf: 3330 m

Descriere statiune

Statiunea de schi Alpe d'Huez s - a dezvoltat spectaculos inca din 1936.

Este situata la 1869 m altitudine, pe versantul sudic a masivului Grandes Rousses. Este numita "Insula in soare" datorita celor 300 de zile insorite pe an si a celor 7,5 ore de soare/zi in decembrie respectiv 11 ore in aprilie.

Varful Pic Blanc cu 3330 m altitudine ofera o panorama impresiva catre Mont Blanc, Mont Meije, fiind cotata la 3* in Guide Michelin.

Este statiunea adecvata atat familiilor cat si pentru expertii sporturilor de iarna.

Aria de schi Grandes Rousses este conectata de statiunile: Auris, Oz en Oisans, Villard Reculas, Vaujany si La Grande. Suparafata totala este de 10.000 ha din care 800 pentru schi, reprezentand 250 km de partii de schi, 54 km piste de schi fond si 30 km de trasee de drumetii de iarna.

Desi este situata la o altitudine mare, la nevoie, 785 tunuri de zapada asigura albul partiilor, iar calitatea lor este asigurata de catre 26 ratracuri! Cele 76 de instalatii de transport pe cablu asigura ascensiunea a 98.000 schiori/ora.

In statiunea de schi Alpe d'Huez gasim una dintre cele mai lungi partii neagre de pe lume “Sarenne” cu 16 km lungime totala. Partiile "La Fare" si "Chateau Noir" ofera o coborare de 1,5 ora fara a avea nevoie de instalatii pe cablu.

Cele 20 piste "off - piste" sunt situate la o altitudine mare, asigurand senzatii tari pentru expertii sporturilor albe.

Partia nocturna asteapta schiorii neobositi in 2 nopti/saptamana.

Statiunea va ofera 2 snowparkuri: una pentru incepatori si una pentru experti, 1 boardercross, 1 half - pipe. Incepatorii sunt asteptati cu 2 arii special amenajate pentru primii pasi pe zapada.

La altitudinea de 2700 m gasim o pestera de gheata. Datorita ghetarului Seranne sezonul de schi tine pana in vara.

La intersectia a celor 6 vai: Romanche, Sarenne, Ferrand, L'Eau d'Olle, Lignarre si Veneon, Alpe d'Huez va ofera sporturi de iarna, relaxare, odihna, aer curat si multe altele!

Caracteristici

  Instalatii de transport pe cablu: 70

  Teleschi: 29

  Telescaun: 16

  Telecabina: 23

  Total partii: 250 km

  Partii usoare: 70 km

  Partii medii: 130 km

  Partii dificile: 50 kmGalerie fotoSki Suport

 • 1. Contact
  Ne contactati si ne spuneti ce fel de vacanta la schi va doriti.
 • 2. Ofertare
  Va trimitem cele mai bune oferte, pe masura cerintelor Dvs.
 • 3. Suport
  Va raspundem la orice intrebare si va oferim, bucurosi, sfaturi – si asta pentru ca stim ca nu oricine este schior cu experienta.
 • 4. Rezervare
  Daca va place o oferta de schi, noi o vom rezerva pentru Dvs.