Stiati ca...?

...in regiunea Dolomiti Superski sunt peste 1.100 km de versanti acoperiti cu tunuri de zapada, asadar in proportie de peste 90% partiile au cu siguranta zapada?

...in sezonul precedent, 574.233 de schori au schiat pe circuitul Sellaronda? Fapt care corespunde cu 23.000.000 km sau cu 548 de ori inconjurul pamantului.

...in cel mai aglomerat sezon de iarna, regiunea Dolomiti Superski a avut 10.451.104 de zile de skipass-uri vandute, zile care corespund cu 28.633 de ani?

....toate teleschiurile impreuna au o inaltime de 116.485 m, adica de 13 ori inaltimea Varfului Everest?

...capacitatea teleschiurilor pe ora este in jur de 626.478 de oameni, care este aprominativ populatia celui mai mare oras al Scotiei, Glasgow sau Baltimore, oras din statul Maryland al Statelor Unite ale Americii.

....daca puneti laolata toate paturile din hotelurile regiunii, 221.313 la numar, ati putea acoperi 50 de terenuri de fotbal?

... in regiunea Dolomiti Superski au avut loc atat Jocurile Olimpice de Iarna, cat si Cupa Mondiala de Schi? Aceste evenimente sportive majore s-au desfasurat in anul 1956 in statiunea Cortina d'Ampezzo si in anul 1970 in statiunea Val Gardena.

Si in zilele noastre, in fiecare an, statiuniile Cortina d'Ampezzo, Alta Badia si Val Gardena gazduiesc pe una din partiile lor, concursuri din cadrul Cupei Mondiale de Schi FIS. Astfel regiunea Dolomiti Superski este singura regiune unde se desfasoara toate cele patru discipline ai Cupei Mondiale, downhill, super-G, slalom si slalom urias.

...in regiunea Dolomiti Superski puteti schia pe 1.200 km de partie cu un singur skipass, ceea ce corespunde cu distanta pe autostrada dintre Munich si Napoli sau New York si Chicago?

Statiunile de schi din Dolomiti Superski: Cortina d'Ampezzo, Plan de Corones/Kronplatz, Alta Badia, Val Gardena/Alpe di Suisi, Val di Fassa/Carezza, Arabba/Marmolada, Hochpustertal, Val di Fiemme/Obereggen, San Martino di Castrozza/Passo Rolle, Valle Isarco, 3 Valli, Civetta.